Steden

Vanaf Lomas de Campoamor kunt U binnen het uur vijf leuke steden vinden.

Cartagena is een havenplaats in het oosten van Spanje, in de regio Murcia, aan de Middellandse Zee. De haven van Cartagena is een van de belangrijkste havens van het land. Cartagena heeft een archeologisch museum waarin vooral veel opgravingen uit de Romeinse tijd te zien zijn.

Elx (Spaans: Elche) is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse comarca Baix Vinalopó. Elx ligt op 55 kilometer van Lomas de Campoamor. Naar inwoneraantal is Elx de op drie na grootste stad van de regio Valencia. Omstreeks de 10e eeuw vestigden de Arabieren de stad op de huidige plaats en omgaven deze met palmbomen. Meer dan 300.000 palmbomen geven Elx nu een exotische sfeer.

De stad Murcia ligt ongeveer 30 km ten westen van Lomas de Campoamor. Murcia is de grootste stad uit de omgeving en heeft een oud stadscentrum met vele oude gebouwen met als hoogtepunt de kathedraal.  

Alicante de hoofdstad van de Costa Blanca. In deze havenstad met verschillende stranden vormt de boulevard het levendige middelpunt. Bezienswaardigheden zijn onder andere het oude centrum en het kasteel van Santa Barbara.

Dichtbij gelegen vindt U Torrevieja (Valenciaans: Torrevella, betekent de oude toren). Torrevieja is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, 41 km ten zuiden van Alicante in Spanje. De gemeente is 71 km2 groot, bezit ongeveer 20 km kust en telt ruim 104.486 inwoners. Het toerisme is de voornaamste bron van inkomsten, want in de zomer kan de totale bevolking oplopen tot 200.000 mensen. Vroeger was echter de zoutwinning uit zoutmeren, de Salinas van Torrevieja en La Mata) de belangrijkste activiteit. De zoutwinning is nog steeds van een behoorlijke omvang.

Wanneer U iets verder rijdt, ligt op ongeveer 75 minuten rijden vanaf Campoamor de bekende badplaats Benidorm. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa. De bevolking kan hierdoor in de zomer oplopen tot boven de 500.000. Het historisch centrum van Benidorm ligt op een kaap die de twee grootste stranden scheidt. Dit zijn het Levante-strand (het "nieuwe" Benidorm) en het Poniënte-strand (het "oude" Benidorm). Het historische centrum is het oude vissersdorp. Benidorm heeft nog een derde - kleiner - strand: Mal Pas.

Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens uw verblijf de grotere steden van Spanje te bezoeken. Het appartement op Lomas de Campoamor leent zich uitstekend als uitvalsbais om met de auto of trein steden zoals Barcelona, Madrid of Sevilla te bezoeken. Zelf hebben wij hier ook erg goede ervaringen mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.